Mostanában többször készítettem édesburgonyából köretet és levest is, ezúttal a leves receptjét írtam meg.
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nagyon egészséges étel. Ha diétázunk is remek választás, mert rosttartalma magas, sokáig jóllakottság érzést biztosít. Magas antioxidáns, védi a sejteket és támogatja az immunrendszert. Lassú felszívódású szénhidrát, emiatt is előnyösebb a sima burgonyánál.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb méretű édesburgonya
- egy darabka reszelt gyömbér
- víz vagy zöldségalaplé
- 1 dl kókusztej
- zöld koriander a tetejére
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
A kockára vágott édesburgonyát rátesszük, felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével és puhára főzzük.
Csak egy kicsivel teszünk több folyadékot annál, mint ahogy ellepné. Ekkor jó sűrű, krémes levest kapunk.
Ráreszeljük a gyömbért és felöntjük kókusztejjel. Egy turmixgépben pürésítjük és készen is van.
Ezt az ételt sportolóknak és futóknak is ajánlom. Korábban említettem, hogy címkével fogom ellátni azokat az új recepteket, melyek előnyösek sportolóknak is.