Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cékla
- 4 evőkanál forró kávé
- 13,5 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
- 5 tojás
- 15 dkg nyírfacukor vagy normál cukor
- 2 dl tejszín felverve egy kevés cukorral
Elkészítés:
A céklát vízben puhára főzzük úgy, hogy nem hámozzuk meg és nem vágjuk le a szárát, csak megtisztítjuk.
Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és kikenjük vajjal.
Gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk a kávét. Ne ijedjünk meg, mert meg fog változni az állaga. Ezután a szoba hőmérsékletű vajat feldaraboljuk és a csokihoz keverjük. Félretesszük hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat felverjük. Először ezt keverjük a csokihoz.
A céklát egy botmixerrel pürésítjük, majd a csokihoz keverjük.
A lisztet, a sütőport és a kakaót átszitáljuk egy tálba.
A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, de úgy, hogy csak a végén adagoljuk hozzá apránként.
A habot egy spatulával belekeverjük a masszába, majd rászórjuk a kakaós lisztet és azt is eloszlatjuk jól a tésztában.
180 fokon sütjük körülbelül 40 percig. A teteje meg fog repedezni.
Kakóval leszórjuk és felvert tejszínhabbal tálaljuk.
Szia! Köszönöm! Ez a játék érdekel. Ráadásul szeretem a Szicília nevű kávéját a Tchibo-nak. :)
VálaszTörlés