Hozzávalók:
- 24 dkg gesztenyeliszt
- 13 dkg nyírfacukor- bármilyet használhatunk
- 6 dkg kakaó
- 1 tasak sütőpor
- 5 tojás
- 3 dl tej
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojást a cukorral addig keverem, míg kivilágosodik és krémes nem lesz, majd a kakaót és a sütőport rászitálom és jól beledolgozom.
A gesztenyeliszthez fokozatosan hozzáöntöm a tejet és simává keverem a mixerrel, majd ezt hozzáadjuk a tésztánkhoz.
Egy tortaformát kivajazunk és belisztezünk, majd beleöntjük a nyers tésztát.
180 fokon sütjük körülbelül 45 percig.
Tálaláskor leszórjuk porcukorral. Fenyőmagokat is tehetünk rá.
Hàt ez nagyon jòl nèz ki!!!!! Szeretem a gesztenyelisztet, most simàn eltűntetnèk egy szeletet!!! :)
VálaszTörlésÉn most használtam először. :)
Törlés