Gyakran veszek érett banánt, amiből vagy turmixot készítek vagy banánkenyeret. Már sokfélét kipróbáltam, legutoljára ezt készítettem. Nagyon egyszerű recept, kezdők is nyugodtan kipróbálhatják. Egy hagyományos banánkenyér receptet vettem alapul, de szinte mindent megváltoztattam. Vaj helyett kókuszolajat használtam, liszt helyett pedig kókuszreszeléket és mandulát. Az eredeti variációban nem volt kakaó, én tettem bele és sokkal több cukor volt, de a banán eleve édes, így én nem használtam annyit. Tulajdonképpen a hozzávalók szabadon variálhatók, de a száraz és nedves hozzávalók arányát érdemes betartani ahhoz, hogy a végeredmény jó legyen. Ezen túl bármit lehet.
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 50 gramm kókuszreszelék
- 20 gramm kakaó
- 130 gramm darált mandula vagy liszt (lehet használni teljes kiőrlésű lisztet vagy rizslisztet is)
- 10 dkg nyírfacukor
- 2 tojás
- 50 gramm étcsokoládé
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
- 50 ml kókuszolaj - vagy vaj - vajból 50 grammot tennék, én kókuszolajat használtam.
- 30 gramm darabosra vágott dió
A vajat a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a tojásokat és a kókuszolajat. A banánt egy botmixerrel pürésítem, majd a tojásos keverékhez adom.
A száraz hozzávalókat is összekeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a banános masszához.
Egy mixerrel alacsony fokozaton összekeverjük. A végén egy fakanál segítségével belevegyítjük a diót és a csokoládét is. A csokoládét feldaraboltam.
Egy kenyérsütő formát vagy egy őzgerincformát megkenünk vajjal és megszórjuk liszttel.
Beleöntjük a sütemény tésztáját és 160 fokon körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése