Karácsonyra készítettük ezt az almás, fűszeres puncsot, de Szilveszterkor is ihatjuk természetesen, tulajdonképpen bármikor. Biztosan mi is el fogjuk még készíteni máskor is.
Hozzávalók 4 főre:
- 5 dl almalé
- 6 dl fehér bor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- néhány darab szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db alma
- 1 evőkanál nádcukor (érdemes megkóstolni és úgy cukrozni)
- 50 ml Calvados vagy Amaretto
Elkészítés:
A bort, az almalevet, a reszelt citromhéjat és a fűszereket egy lábosba tesszük és kis lángon főzzük körülbelül fél órát.
Közben az almákat félbe vágjuk és eltávolítjuk a csutkáját. Egy tepsit kivajazunk és belehelyezzük az almákat, előbb azonban cukorba mártjuk őket. 220 fokon sütjük körülbelül 25 - 30 percet.
Amikor letelt a fél óra a puncshoz hozzáadjuk az Amarettot vagy a Calvadost. A poharak aljába teszünk egy sült alma darabot és ráöntjük a puncsot. Forrón tálaljuk.
2013. december 29., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Címkék
futásfélmaraton
(1)
1848
(1)
Advent
(2)
áfonya
(2)
ajándék
(3)
Alkonyi László
(1)
Alkonyi_László
(2)
alma
(10)
amaránt
(2)
amaretti
(1)
amaretto
(1)
amerikai
(2)
ananász
(1)
Angela Hartnett
(1)
Anglia
(7)
angol
(2)
angol konyha
(3)
Anna Pavlova
(1)
Antonio Carluccio
(1)
aprósütemény
(6)
Arad
(1)
aszalt szilva
(1)
Ausztria
(1)
avokádó
(3)
Az ínyesmester szakácskönyve
(3)
Ázsia
(3)
babér
(1)
bacon
(1)
banán
(8)
banánkenyér
(1)
baracklekvár
(1)
bárány
(1)
bazsalikom
(4)
Bécs
(3)
befőzés
(1)
birsalma
(2)
blogszületésnap
(1)
Bodri pince
(1)
bonbon
(2)
bor
(7)
Borbély Zsolt Attila
(1)
borjúnyelv
(1)
borkorcsolya
(1)
borleves
(1)
borok
(2)
bors
(1)
briós
(1)
brokkoli
(1)
burgonya
(1)
cake pop
(1)
Cambridge
(2)
Capri
(2)
carrot cake
(2)
cékla
(7)
chili
(3)
ciabatta
(1)
citrom
(8)
cukkini
(1)
cukormentes
(1)
cukrászda
(1)
curry
(3)
cseresznye
(1)
csillagánizs
(1)
csirke
(4)
csirkecomb
(1)
csirkemáj
(1)
csokitorta
(1)
csokoládé
(45)
csombor
(1)
darázsfészek
(1)
datolya
(4)
Deák Ferenc
(1)
Dél- Olaszország
(4)
Dél- Tirol
(1)
desszert
(96)
desszert.
(1)
díj
(2)
dió
(13)
Don Alfonso 1890
(1)
Dorozsmai Endre
(1)
édesburgonya
(1)
édeskömény
(2)
édesség
(5)
egészséges
(17)
egzotikus
(2)
élesztős tészta
(1)
előétel
(20)
előétel gluténmentes
(3)
Emilia- Romagna
(1)
eper
(10)
Erdély
(2)
erdélyi ételek
(1)
erdélyi konyha
(9)
Essencia
(1)
Észak- Olaszország
(1)
Északi- tenger
(1)
étterem
(3)
étteremajánló
(1)
étteremkritika
(1)
fafülgomba
(1)
fagylalt
(1)
fahéj
(3)
fánk
(5)
Farsang
(3)
fehér csokoládé
(2)
fehércsokoládé
(2)
fejléc
(2)
felfújt
(1)
félmaraton
(1)
fenyőmag
(1)
feta
(1)
focaccia
(1)
fokhagyma
(3)
főétel
(14)
francia
(2)
futás
(2)
futóknak
(2)
füge
(2)
garnéla
(2)
gasztroajándék
(2)
Gere Andrea
(1)
gesztenye
(3)
gesztenyeliszt
(1)
Giorgio Locatelli
(1)
gluténmentes
(56)
gluténmentesen
(1)
gomba
(1)
Gordon Ramsay
(3)
Gragnano
(1)
gránátalma
(1)
grapefruit
(1)
gyerekeknek
(30)
gyerekmenü
(1)
Gyergyó
(1)
gyömbér
(11)
gyümölcs
(32)
habcsók
(2)
habcsók kávé
(2)
hagymalekvár
(1)
hal
(7)
halászcsárda
(1)
halétel
(1)
házi
(1)
házias
(1)
Heston Blumenthal
(1)
hideg
(2)
hús
(3)
hús_nélkül
(3)
Húsvét
(8)
india
(2)
irodalom
(1)
ital
(3)
Jamie Oliver
(1)
játék
(5)
joghurt
(4)
kacsa
(1)
kagyló
(1)
kakaó
(7)
kakaólikőr
(2)
kakaós
(1)
kandírozott
(1)
kapor
(1)
káposzta
(1)
Karácsony
(32)
karalábé
(1)
karamell
(3)
kardamom
(1)
kávé
(7)
kávé mellé
(1)
kecskesajt
(3)
keksz
(9)
kelet
(1)
kelt tészta
(12)
kenyér
(3)
Két falánk olasz
(1)
kifli
(1)
kínai
(2)
kiwi
(2)
klasszikus
(2)
kocsonya
(1)
kókusz
(10)
kókusztej
(5)
Kolozsvár
(1)
konyhasónapló
(1)
koriander
(1)
Kossuth Lajos
(1)
köles
(1)
köret
(1)
körte
(4)
krém
(1)
krémleves
(1)
kritika
(2)
kuglóf
(2)
kuszkusz
(1)
lángos
(1)
Lavazza
(1)
lazac
(6)
lazacpisztráng
(1)
lekvár
(3)
lencse
(1)
lepény
(2)
lestyán
(1)
levendula
(1)
leves
(22)
likőr
(1)
lilakáposzta
(1)
linzer
(1)
liszt nélkül
(4)
lisztmentes
(1)
Lombardia
(2)
London
(4)
Luca nap
(1)
macaron
(1)
Magyar Elek
(3)
magyar konyha
(1)
mák
(5)
málna
(3)
Mamma Agata
(1)
mandula
(16)
mangó
(2)
március_15
(1)
marhafarok
(1)
marhahús
(1)
Marina del Cantone
(1)
marsala
(1)
mascarpone
(3)
Massa Lubrense
(1)
mazsola
(3)
medvehagyma
(2)
meggy
(6)
menü
(2)
menüsor
(1)
méz
(7)
mézes
(2)
mézeskalács
(2)
Modigliana
(1)
mogyoró
(10)
mogyorókrém
(1)
mousse
(2)
mozzarella
(1)
muffin
(3)
must
(1)
München
(1)
müzli
(1)
Nápoly
(1)
narancs
(7)
német
(1)
Nerano
(1)
Nigella Lawson
(1)
Nutella
(3)
nyár
(2)
nyári
(1)
nyírfacukor
(2)
olajbogyó
(3)
olasz konyha
(24)
Olaszország
(8)
olívaolaj
(1)
omlós tészta
(3)
orda
(1)
osztrák konyha
(1)
osztrigaszósz
(1)
ősz
(1)
paccheri
(1)
padlizsán
(2)
padlizsánkrém
(1)
Pak_choy
(1)
palacsinta
(1)
paleo
(5)
Palmanova
(1)
panna cotta
(3)
papaya
(1)
paprika
(2)
paradicsom
(6)
parfé
(1)
pasta
(1)
pavlova
(1)
pekándió
(1)
petrezselyemgyökér
(2)
pisztráng
(1)
pite
(4)
pizza
(1)
pogácsa
(3)
Pompei
(1)
próbálkozások
(1)
program
(1)
Provence
(2)
pub
(2)
Puglia
(1)
puncs
(1)
quinoa
(2)
rebarbara
(1)
reform
(1)
régi recept
(1)
Réka
(1)
répa
(2)
ribizli
(1)
ricotta
(1)
rizottó
(1)
rizsliszt
(2)
rizstészta
(1)
Róma
(2)
rozmaring
(4)
rukkola
(4)
rumos_meggy
(1)
sáfrány
(1)
sajt
(1)
sajttorta
(1)
saláta
(9)
saláta egészséges
(1)
sárgabarack
(1)
sárgadinnye
(2)
sárgarépa
(1)
savanyú_uborka
(1)
Soltvadkert
(1)
sonka
(2)
sóska
(1)
sör
(1)
spagetti
(1)
spárga
(2)
spenót
(1)
sport
(2)
stévia
(1)
Stollen
(1)
suhajda
(1)
süllő
(1)
sült paprika
(1)
sütemény
(15)
sütés- főzés gyerekkel
(1)
süti nyalóka
(1)
sütőtök
(16)
szardella
(2)
szárított paradicsom
(1)
Szeged
(2)
Szekszárd
(1)
Szent Korona cukrászda
(1)
Szenteste
(1)
szerecsendió
(1)
Szeretlek Magyarország
(1)
szezámolaj
(1)
szilva
(6)
Szilveszter
(2)
szójaszósz
(2)
szőlő
(3)
születésnap
(2)
szüret
(1)
tamarind
(1)
tárkony
(2)
tavasz
(2)
tejbegríz
(1)
tejföl
(1)
tejszín
(4)
teljes kiőrlésű
(3)
Temesfő
(1)
terrine
(3)
tészta
(1)
tojás
(1)
tojásfehérje
(8)
tojáslikőr
(1)
Tokaj
(3)
tonhal
(2)
torma
(1)
Torockó
(1)
torta
(31)
Toscana
(2)
tökmag
(3)
töltött_káposzta
(1)
trüffel
(2)
túró
(14)
túrógombóc
(1)
túrós pite
(1)
túrótorta
(1)
Umbria
(1)
utazás
(20)
ünnep
(10)
ünnepi ételek
(1)
ünnepi_menüsor
(1)
ünnepre
(1)
vanília
(2)
vaníliaöntet
(1)
vaníliarúd
(2)
vargabéles
(1)
vásár
(2)
vegetáriánus
(4)
Velence
(1)
vendéglőkritika
(1)
vendégváró
(5)
vers
(1)
versenyrecept
(1)
Vida Péter
(1)
VKF 39
(1)
VKF 40
(1)
VKF 41
(1)
VKF 44
(1)
VKF 45
(1)
vörös áfonya
(1)
vöröslencse
(1)
Walter Eselböck
(1)
wasabi
(1)
Wiedenthal
(1)
zabaglione
(1)
zöldbab
(1)
zöldcitrom
(2)
zöldség
(1)
zöldségek
(4)
zsemlegombóc
(1)
Zserbó
(1)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése