Hozzávalók:
- 25 dkg mogyoró
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 6 tojás szétválasztva
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál narancslé vagy mogyoró likőr
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- mogyoró
Elkészítés:
A mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk majd ebből 20 dkg-ot ledarálunk és a maradék 5 dkg-ot pedig félretesszük. Ezt majd a torta tetejére fogjuk rászórni.
Egy tortaformát kivajazunk, a sütőt pedig beállítjuk 180 fokra.
A vajat és a csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk. Ezután hozzákeverjük a darált mogyorót, majd félretesszük kihűlni.
A tojássárgákat a cukorral kikeverjük egészen addig míg krémes nem lesz, majd hozzáadjuk a csokoládés keverékhez.
Egy tiszta tálban a tojásfehérjéket is felverjük, majd hozzákeverjük óvatosan a tésztánkhoz.
Ezután belehelyezzük a tortaformába, majd sütjük 35- 40 percig.
Amikor letelt az idő kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni.
Közben vízfürdőn felolvasztjuk a csokoládét. Hozzáadhatunk egy evőkanál olívaolajat is. Mikor kihűlt a torta tésztája akkor ráöntjük a csokoládét a tetejére és megszórjuk a darabossá tört mogyoróval.
A kisfiam 6. születésnapjára készült |
yurtdışı kargo
VálaszTörlésresimli magnet
instagram takipçi satın al
yurtdışı kargo
sms onay
dijital kartvizit
dijital kartvizit
https://nobetci-eczane.org/
NPFGL