Egy német oldalon találtam az alábbi receptet, melyet szokásomhoz híven átalakítottam. Szeretem a körte és a csoki párosítását és ezúttal sem kellett csalódnom.
Hozzávalók:
– 60 dkg körte – 3 darab körte
– 3 evőkanál juharszirup
– fél citrom kifacsart leve
– 10 dkg étcsokoládé
– 16 dkg vaj
– 11 dkg cukor – nádcukor vagy nyírfacukor
– 3 tojás
– 70 ml tojáslikőr
– 80 ml tej
– 24 dkg liszt
– 1,5 dkg kakaó
– fél csomag sütőpor
– 3 evőkanál sárgabaracklekvár
A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és felnegyedeljük. A körtékre ráfacsarjuk a citromot és ráöntjük a juharszirupot. Fél órára a hűtőbe tesszük.
A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Amikor kihűlt a csokoládé hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Beleöntjük a tojáslikőrt és a tejet is és jól elkeverjük.
A lisztet, a sütőport és a kakaót átszitáljuk és a masszához adjuk.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belehelyezzük a sütemény tésztáját. A tetejére fektetjük a körteszeleteket.
160 fokon körülbelül 1 óráig sütjük. A sárgabaracklekvárt óvatosan felforrósítjuk és a kész süteményre öntjük.
Felvert tejszínhabbal és juharsziruppal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése