Ezt a főételt Viki készítette el Apor születésnapjára. Először meglepődtünk az eredmény láttán, mert a kacsák feketék voltak, mintha szénné égtek volna. A fekete szín a tamarind sötét színétől lett persze, nem azért mert megégett.
A hozzávalókat nem egyszerű beszerezni, kell hozzá néhány felfedező körút, de megéri.
Sült tamarindos kacsa maracuja szósszal
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kacsa
- 50 g. tamarindkrém
- 2 ek szójaszósz
- 30 g. barna cukor
- 50 g. maracuja
- 2 db. chili paprika
- 50 g. friss gyömbér
- 200 g. maracuja szirup
- 2 ek zöldcitrom lé
- friss koriander
Elkészítés:
- A kacsáknak a szárnya hegyét levágjuk és csíkokat húzunk a melle húsába, de csak úgy hogy a börét és a zsírját érintjük, a húst nem.
- A kacsákat előmelegített sütőben sütjük 200 fokon másfél órát.
- Közben a tamarindkrémet összekeverjük 50 ml vízzel és lassú tűzre tesszük, míg fel nem oldódik a vízben. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a cukrot.
- A kacsákat egy óra sülés után 10 percenként megkenjük az előbb elkészített tamarindkrémmel. Ettől lesz majd sötét a kacsa színe, nem kell megijedni.
- Elkészítjük közben a maracuja szószt. A gyümölcsöket kettévágjuk és kikaparjuk. A chili paprikát apróra vágjuk, majd a gyömbért meghámozzuk és szintén apróra vágjuk. A maracuja szirupot összekeverjük a zöldcitrom levével a maracujával, a maradék szójaszósszal, a gyömbérrel és a chilivel. Körülbelül 5 percig főzzük lassú tüzön.
- A kacsákat sütés után a szósszal és a kókuszos- banános palacsintával tálaljuk.
A banános- kókuszos palacsinta elkészítése
Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g. kókuszreszelék
- 100 g. liszt
- 250 ml tej
- 4 tojás
- 4 tk olaj
- friss koriander
- 4 db. banán
- 3 ek zöldcitrom lé
- só
Elkészítése:
- A kókuszreszeléket egy teflonos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihülni. A kókuszreszeléket a liszttel, 2 tojással és a tejjel összekeverjük. Picit megsózzuk és hagyjuk 20 percet pihenni.
- Egy teáskanál olajat felforrósítunk egy serpenyőben és megsütjük a palacsintákat.
- A korianderzöldet összevágjuk. A banánt karikákra vágjuk és beáztatjuk a zöldcitrom levébe és megsózzuk.
- A maradék tojást felverjük és bekenjük vele a palacsinták belsejét, majd megszórjuk korianderrel. Megtöltjük a palacsintákat a banános töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejét bekenjük a maradék felvert tojással és megszórjuk kókuszreszelékkel.
- Egy tálban 180 fokon sütjük 10-12 percet. A tamarindos kacsával tálaljuk.
A receptet eredeti változata itt található: www.chefkoch.de
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése