Bármennyire is furcsa, de ez a babéros rozmaringos csokoládé nagyon jó. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges csokoládékat és elég vállalkozó szellemű ahhoz, hogy kipróbálja. Ez a recept a Heston Blumenthal at home című könyvben
jelent meg, azt nem tudom, hogy magyarul kiadták-e ezt a kötet.
Mivel ez egy különleges csokoládé kínálhatjuk vendégeinknek is vagy készíthetjük ajándékba is.
Hozzávalók:
-
3
babérlevél
-
2,5 dkg rozmaring
-
30 dkg tejszín
-
27, 5 dkg étcsokoládé, minimum 65 százalékos
-
egy
nagyobb csipet só
-
kakaópor
a trüffelek bevonásához – vagy bármi, ami az eszünkbe jut. A fotón kakaós
golyócskák vannak.
Elkészítés:
A tejszínt
felforraljuk, majd belerakjuk a babérleveleket és a rozmaringot. Letakarva
hagyjuk állni körülbelül 30 percet.
Közben
megolvasztjuk a vízfürdőn a csokoládét. A víz a lábosban csak csendben
gyöngyözzön, ha nagyon forr, akkor túlmelegszik a csokoládé.
Amikor eleget
hagytuk kivonatolódni a fűszereket leszűrjük a tejszínt, majd egy pici lábosba
vagy egy serpenyőbe tesszük és kicsi lángon újra felforraljuk. Mikor felforrt
lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a sót és apránként az olvasztott csokoládét.
Szobahőmérsékleten
hagyjuk 4 órán át, majd a hűtőbe tesszük 5 órán keresztül.
Amikor letelt az
idő, akkor golyókat formázunk belőle és beforgatjuk kakaóba vagy bármibe. Lehet
például kekszet a morzsáira törni és abba beleforgatni vagy bármibe, ami
látványos és illik a csokoládéhoz.
A recept megjelent az Erdélyi Konyhában is.
A recept megjelent az Erdélyi Konyhában is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése