Ez a sütemény egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A rebarbara jót tesz neki, ad egy kicsi savanyú ízt, de el is hagyható. Én az idén már 3-szor elkészítettem és egyszer rebarbara nélkül és úgy is tökéletes lett. Lehet duplázni az adagot, de akkor a sütemény nem fél óra alatt sül meg, hanem 50 perc körül. Érdemes ez esetben figyelni.
Hozzávalók:
- 100 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 tojás sárgája - közepes vagy nagyobb
- 30 ml tej
- 100 gramm vaj
- 100 gramm cukor
- 2- 3 szál rebarbara
- 400 gramm eper
Elkészítés:
A rebarbarát feldaraboljuk és megfőzzük egy kevés vízben. Pár perc alatt készen is van. Ezután egy botmixerrel összetörjük és félretesszük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vajjal, majd rászórjuk a sütőporos lisztet.
Egy kisebb tepsit kivajazunk és megszórjuk cukorral. A tésztát belerakjuk, felvisszük rá a rebarbarát és megrakjuk a felszeletelt eperrel.
180 fokon sütjük fél óráig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése