Érdekesség, hogy minden évben ellátogat abba az észak- olaszországi városba, ahonnét a szülei Angliába indultak.
Forrás: internet |
Angela több sikeres könyv szerzője. Nekünk csak egy van itthon közülük, melyet John Burton Race-szel közösen írt a First crack your egg! Elmondhatom erről a könyvről, hogy az egyik kedvenc gasztrokönyvem. Az alábbi carrot cake is ebből a könyvből való.
Hozzávalók:
- 20 dkg reszelt répa
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1,5 dl olaj
- 2 nagy tojás
- 12 dkg cukor
- fahéj, szerecsendió, reszelt gyömbér ízlés szerint
- 5 dkg dió
- 5 dkg fenyőmag
- 11 dkg mazsola
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Az olajat a cukorral és a tojással kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és az olajos keverékbe öntjük. Egy mixerrel jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a reszelt répát, a fűszereket és a feldarabolt magokat.
Egy tortaformát megkenünk vajjal, meghintjük liszttel és belerakjuk a tésztát.
180 fokon sütjük addig, míg át nem sül a torta, ez körülbelül 45 perc, de érdemes ellenőrizni. Ezt egy hosszú fém tűvel megtehetjük. Megszúrjuk a tortát. Ha már nem ragad rá tészta, akkor készen van. Ha még ráragad, akkor se hagyjuk magára sokáig, mert lehet, hogy 5 perc múlva el is készül.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral. Kínálhatjuk felvert tejszínhabbal is.
Készíthetünk egy narancsos krémet hozzá. Natúr krémsajtot elkeverünk cukorral, tejföllel. Belereszeljük a narancsnak a héját és a levét is hozzáadjuk. A cukrot ízlés szerint érdemes beletenni. Ez a krém jól illik a répatortához.
Hagyhatjuk a süteményt 3-4 napig állni felvágatlanul. Angela szerint, ha néhány napot pihentetjük, akkor még finomabb.
Ez az a torta, ami nem szép, de nagyon finom :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése