Hozzávalók:
- 1 kg kimagozott cseresznye
- 4 tojás
- 8 evőkanál cukor- szerintem ha ennél kevesebbet teszünk akkor is finom. Én ha megismételném a receptet, 6-ot tennék. :)
- 5 evőkanál liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 250 ml tej
- 80 g vaj
- porcukor a tetejére- elhagyható
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd kivajazok egy tűzálló edényt.
A tojást és a cukrot fehéredésig keverem. Beleteszem a lisztet, a tejet, a vajat és a citromhéjat. Jól összekeverem. Legutoljára a cseresznyét is hozzáadom és mehet is a sütőbe. A tészta állaga híg palacsintaszerű kell legyen.
10 perc sütés után levesszük a hőmérsékletet 180 fokra és sütjük még 35 percet körülbelül. Érdemes figyelni rá, mikor szép a színe és magasra emelkedett akkor készen van. Rögtön tálaljuk. Díszítésül meg lehet szórni porcukorral.
Tipp: Nagyon látványos tud lenni pici tűzálló pohárkákban is. Én most gyümölcstortasütő formát használtam.

Fenséges
VálaszTörlésKöszönöm. :)
VálaszTörlés