Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- friss rozmaring
- olívaolaj
- 300 ml joghurt
- só, bors
- 1 zöldcitrom leve
- fokhagyma
Szándékosan nem írtam mértékeket, mert szerintem ezt saját ízlésünk szerint érdemes elkészíteni.
A sütőtököt meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk durvára őrölt borssal és sóval. Rátesszük a rozmaring ágakat és puhára sütjük. Én alufóliával letakarva sütöm 200 fokon.
Közben elkészítjük a joghurtos mártogatót. A joghurtba belefacsarom a zöldcitrom levét, majd hozzákeverem a szétnyomkodott fokhagyma gerezdeket. Én bőven teszek bele, mert nagyon szeretem. Mehet bele só és el is készült. A sütőtököt melegen tálaljuk.
Az elmúlt napokban nem voltam elérhető, mert a nagyszülőket látogattuk meg. Nagyon finom ételeket ettünk. Volt abált malacfej, ezt nagyon szeretem. Ettünk csülkös bablevest tócsnival, töltött sült csirkét gyümölcsszósszal, borjúpörköltet, fonott kakaós kalácsot, almás pitét és mézes süteményt. Ez utóbbit picit megvariálva el fogom készíteni hamarosan és lesz recept is.
Persze ilyen ételek mellett a sport nem maradhatott el. Beneveztem az edzésonline csapatába a 24 órás maraton úszóváltóba, de sajnos pont megbetegedtem és nem vállaltam a részvételt, szerencsére a csapatkapitányunk megértő volt. Azért a gyerekekkel mozogtam egy kicsit. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése