Többféleképpen elkészíthetjük. Az édesköményből egy keveset félretehetünk, melyet a végén egy kevés vajon megpárolunk és ezt a leves tetejére tesszük.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 nagyobb édeskömény gumó- felvágva
- fél szál póréhagyma felvágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 közepes burgonya meghámozva, felkockázva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 50 ml száraz fehér bor
- 5 evőkanál apróra vágott spenót, vagy 3 gombóc a fagyasztottból
- 2 evőkanál túrókrém
- 1 kiskanál őrölt koriander
- só
- csirke alaplé, vagy víz- tetszés szerint. Attól függ mennyire sűrűn szeretjük a krémleveseket
Tálaláshoz:
- pirított sonka- elhagyható
Elkészítés:
Az édeskömény zöldjét félretesszük a tálaláshoz.
Olívaolajon a vöröshagymát, a póréhagymát és az édesköményt megpárolom. Ráöntöm a bort, majd felöntöm az alaplével, vagy a vízzel.
Hozzáadjuk a krumplit is és puhára főzzük. Sózzuk, majd megszórjuk az őrölt korianderrel. (Ha alaplevet használunk, akkor óvatosan sózunk, mert az alaplé már sós.)
Egy botmixerrel pürésítjük. A végén pedig belekeverjük a túrókrémet is.
A spenótot egy kevés levessel felmelegítjük, majd összetörjük. (Szintén botmixerrel.)
Tálalás:
A leves tetejére egy kevés spenótot teszünk, és villával mintát rajzolunk bele. Piros borssal és az édeskömény zöldjével díszítjük.
Tehetünk rá pirított bacon szeleteket is.
A leves egyszerűen.
A leves ünnepélyesebben, díszítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése