A 41. forduló háziasszonya a Mézes finomságok című blog tulajdonosa, a téma pedig a méz volt.
Hozzávalók:
- 3 db banán
- 3 db kisebb birsalma
- 1 db alma
- 4 ek méz
- 3 babérlevél
- frissen őrölt bors
- 4 db csillagánizs mag
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 3 db narancs kifacsart leve és héja
- vaj a tál kikenéséhez
Először meglepődtem, hogy fekete bors is kell a gyümölcsökre, de nem bántam meg, hogy nem hagytam ki. Csodálatos élmény volt számomra ez az étel. Miközben sült fantasztikus illat járta át az egész konyhát. Az íze emlékeztet a forralt borra, a gyümölcs pedig kellemesen csípős volt.
Elkészítés:
Az almát és a birsalmát megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A banánt karikákra vágjuk.
Egy jénait kivajazunk és belerakjuk a gyümölcsöket.
Ezután már csak az öntet van hátra. A mézet összekeverem a narancslével, a fahéjjal, a vaníliarúd belsejével és a csillagánizs magokkal, majd ráöntöm a gyümölcsre. Ezután beleteszem a babérleveleket és bátran megszórom frissen őrölt borssal.
180 fokon sütöm 15 percig és melegen tálalom.
Ez biztosan nagyon finom.
VálaszTörlésRita! Köszönöm szépen!
VálaszTörlés