Az év utolsó Vigyázz,Kész,Főzz! fordulójának ötletgazdája Gál Edith volt. A téma töltött húsok és kocsonyák. Remek a téma és most nagyon aktuális is szerintem. Az én receptem a következő:
Lazackocsonya garnélával
Hozzávalók:
- 1 nagyobb szelet lehetőleg friss lazac
- 200 gr garnéla- ebből fagyasztottat használtam jobb híján
- 3 dl marha- vagy csirkeleves
- 2 db. alma kicsi kockákra vágva
- fél zeller
- 2 db. répa
- 14 db. zselatinlap amennyiben 1 l a hallevünk
- só, bors
- friss gyömbér
- citromlé
- babérlevél
- egy kevés thai chiliszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
Elkészítés:
1. A répát és a zellert apró kockákra vágom és marhahús- vagy csirkelevesben puhára főzöm.
2. Kb. 1 liter vizet fel teszek forrni. Babérlevelet, friss gyömbérszeleteket, szemes borst, sót és citromlevet adok hozzá. Lehet beletenni mustármagot is. Amikor forr belerakom a lazacot és megfőzöm. Nem kell neki hosszú idő, hamar elkészül, nem érdemes túlfőzni, mert nem lesz jó.
3. A rákot forró olívaolajos, fokhagymás serpenyőben pár perc alatt megsütöm. Előtte beleforgattam óvatosan egy kevés thai chiliszószba.
4. Az almát megpucolom és apró kockákra vágom.
5. Szép üvegtálakba helyezem a zöldségeket, az almát, a garnélákat és a lazacdarabot.
6. A hallevet leszűröm és feloldom benne a zselatinlapokat. (Korábban vízbe áztattam és kinyomkodtam.)
7. A hallevet az üvegtányérokba töltöm.
8. A hűtőszekrényben tárolom egészen a felszolgálásig. Zöldpetrezselyemmel, friss kaporral és citromszelettel lehet díszíteni.
Az ihletet a tavalyi karácsonyi menüből nyertem, amely tulajdonképpen pisztrángkocsonya volt.
2010. december 30., csütörtök
VKF! 39.- Lazackocsonya garnélával
Címkék:
garnéla,
hal,
kocsonya,
lazacpisztráng,
VKF 39
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Címkék
futásfélmaraton
(1)
1848
(1)
Advent
(2)
áfonya
(2)
ajándék
(3)
Alkonyi László
(1)
Alkonyi_László
(2)
alma
(10)
amaránt
(2)
amaretti
(1)
amaretto
(1)
amerikai
(2)
ananász
(1)
Angela Hartnett
(1)
Anglia
(7)
angol
(2)
angol konyha
(3)
Anna Pavlova
(1)
Antonio Carluccio
(1)
aprósütemény
(6)
Arad
(1)
aszalt szilva
(1)
Ausztria
(1)
avokádó
(3)
Az ínyesmester szakácskönyve
(3)
Ázsia
(3)
babér
(1)
bacon
(1)
banán
(8)
banánkenyér
(1)
baracklekvár
(1)
bárány
(1)
bazsalikom
(4)
Bécs
(3)
befőzés
(1)
birsalma
(2)
blogszületésnap
(1)
Bodri pince
(1)
bonbon
(2)
bor
(7)
Borbély Zsolt Attila
(1)
borjúnyelv
(1)
borkorcsolya
(1)
borleves
(1)
borok
(2)
bors
(1)
briós
(1)
brokkoli
(1)
burgonya
(1)
cake pop
(1)
Cambridge
(2)
Capri
(2)
carrot cake
(2)
cékla
(7)
chili
(3)
ciabatta
(1)
citrom
(8)
cukkini
(1)
cukormentes
(1)
cukrászda
(1)
curry
(3)
cseresznye
(1)
csillagánizs
(1)
csirke
(4)
csirkecomb
(1)
csirkemáj
(1)
csokitorta
(1)
csokoládé
(45)
csombor
(1)
darázsfészek
(1)
datolya
(4)
Deák Ferenc
(1)
Dél- Olaszország
(4)
Dél- Tirol
(1)
desszert
(96)
desszert.
(1)
díj
(2)
dió
(13)
Don Alfonso 1890
(1)
Dorozsmai Endre
(1)
édesburgonya
(1)
édeskömény
(2)
édesség
(5)
egészséges
(17)
egzotikus
(2)
élesztős tészta
(1)
előétel
(20)
előétel gluténmentes
(3)
Emilia- Romagna
(1)
eper
(10)
Erdély
(2)
erdélyi ételek
(1)
erdélyi konyha
(9)
Essencia
(1)
Észak- Olaszország
(1)
Északi- tenger
(1)
étterem
(3)
étteremajánló
(1)
étteremkritika
(1)
fafülgomba
(1)
fagylalt
(1)
fahéj
(3)
fánk
(5)
Farsang
(3)
fehér csokoládé
(2)
fehércsokoládé
(2)
fejléc
(2)
felfújt
(1)
félmaraton
(1)
fenyőmag
(1)
feta
(1)
focaccia
(1)
fokhagyma
(3)
főétel
(14)
francia
(2)
futás
(2)
futóknak
(2)
füge
(2)
garnéla
(2)
gasztroajándék
(2)
Gere Andrea
(1)
gesztenye
(3)
gesztenyeliszt
(1)
Giorgio Locatelli
(1)
gluténmentes
(56)
gluténmentesen
(1)
gomba
(1)
Gordon Ramsay
(3)
Gragnano
(1)
gránátalma
(1)
grapefruit
(1)
gyerekeknek
(30)
gyerekmenü
(1)
Gyergyó
(1)
gyömbér
(11)
gyümölcs
(32)
habcsók
(2)
habcsók kávé
(2)
hagymalekvár
(1)
hal
(7)
halászcsárda
(1)
halétel
(1)
házi
(1)
házias
(1)
Heston Blumenthal
(1)
hideg
(2)
hús
(3)
hús_nélkül
(3)
Húsvét
(8)
india
(2)
irodalom
(1)
ital
(3)
Jamie Oliver
(1)
játék
(5)
joghurt
(4)
kacsa
(1)
kagyló
(1)
kakaó
(7)
kakaólikőr
(2)
kakaós
(1)
kandírozott
(1)
kapor
(1)
káposzta
(1)
Karácsony
(32)
karalábé
(1)
karamell
(3)
kardamom
(1)
kávé
(7)
kávé mellé
(1)
kecskesajt
(3)
keksz
(9)
kelet
(1)
kelt tészta
(12)
kenyér
(3)
Két falánk olasz
(1)
kifli
(1)
kínai
(2)
kiwi
(2)
klasszikus
(2)
kocsonya
(1)
kókusz
(10)
kókusztej
(5)
Kolozsvár
(1)
konyhasónapló
(1)
koriander
(1)
Kossuth Lajos
(1)
köles
(1)
köret
(1)
körte
(4)
krém
(1)
krémleves
(1)
kritika
(2)
kuglóf
(2)
kuszkusz
(1)
lángos
(1)
Lavazza
(1)
lazac
(6)
lazacpisztráng
(1)
lekvár
(3)
lencse
(1)
lepény
(2)
lestyán
(1)
levendula
(1)
leves
(22)
likőr
(1)
lilakáposzta
(1)
linzer
(1)
liszt nélkül
(4)
lisztmentes
(1)
Lombardia
(2)
London
(4)
Luca nap
(1)
macaron
(1)
Magyar Elek
(3)
magyar konyha
(1)
mák
(5)
málna
(3)
Mamma Agata
(1)
mandula
(16)
mangó
(2)
március_15
(1)
marhafarok
(1)
marhahús
(1)
Marina del Cantone
(1)
marsala
(1)
mascarpone
(3)
Massa Lubrense
(1)
mazsola
(3)
medvehagyma
(2)
meggy
(6)
menü
(2)
menüsor
(1)
méz
(7)
mézes
(2)
mézeskalács
(2)
Modigliana
(1)
mogyoró
(10)
mogyorókrém
(1)
mousse
(2)
mozzarella
(1)
muffin
(3)
must
(1)
München
(1)
müzli
(1)
Nápoly
(1)
narancs
(7)
német
(1)
Nerano
(1)
Nigella Lawson
(1)
Nutella
(3)
nyár
(2)
nyári
(1)
nyírfacukor
(2)
olajbogyó
(3)
olasz konyha
(24)
Olaszország
(8)
olívaolaj
(1)
omlós tészta
(3)
orda
(1)
osztrák konyha
(1)
osztrigaszósz
(1)
ősz
(1)
paccheri
(1)
padlizsán
(2)
padlizsánkrém
(1)
Pak_choy
(1)
palacsinta
(1)
paleo
(5)
Palmanova
(1)
panna cotta
(3)
papaya
(1)
paprika
(2)
paradicsom
(6)
parfé
(1)
pasta
(1)
pavlova
(1)
pekándió
(1)
petrezselyemgyökér
(2)
pisztráng
(1)
pite
(4)
pizza
(1)
pogácsa
(3)
Pompei
(1)
próbálkozások
(1)
program
(1)
Provence
(2)
pub
(2)
Puglia
(1)
puncs
(1)
quinoa
(2)
rebarbara
(1)
reform
(1)
régi recept
(1)
Réka
(1)
répa
(2)
ribizli
(1)
ricotta
(1)
rizottó
(1)
rizsliszt
(2)
rizstészta
(1)
Róma
(2)
rozmaring
(4)
rukkola
(4)
rumos_meggy
(1)
sáfrány
(1)
sajt
(1)
sajttorta
(1)
saláta
(9)
saláta egészséges
(1)
sárgabarack
(1)
sárgadinnye
(2)
sárgarépa
(1)
savanyú_uborka
(1)
Soltvadkert
(1)
sonka
(2)
sóska
(1)
sör
(1)
spagetti
(1)
spárga
(2)
spenót
(1)
sport
(2)
stévia
(1)
Stollen
(1)
suhajda
(1)
süllő
(1)
sült paprika
(1)
sütemény
(15)
sütés- főzés gyerekkel
(1)
süti nyalóka
(1)
sütőtök
(16)
szardella
(2)
szárított paradicsom
(1)
Szeged
(2)
Szekszárd
(1)
Szent Korona cukrászda
(1)
Szenteste
(1)
szerecsendió
(1)
Szeretlek Magyarország
(1)
szezámolaj
(1)
szilva
(6)
Szilveszter
(2)
szójaszósz
(2)
szőlő
(3)
születésnap
(2)
szüret
(1)
tamarind
(1)
tárkony
(2)
tavasz
(2)
tejbegríz
(1)
tejföl
(1)
tejszín
(4)
teljes kiőrlésű
(3)
Temesfő
(1)
terrine
(3)
tészta
(1)
tojás
(1)
tojásfehérje
(8)
tojáslikőr
(1)
Tokaj
(3)
tonhal
(2)
torma
(1)
Torockó
(1)
torta
(31)
Toscana
(2)
tökmag
(3)
töltött_káposzta
(1)
trüffel
(2)
túró
(14)
túrógombóc
(1)
túrós pite
(1)
túrótorta
(1)
Umbria
(1)
utazás
(20)
ünnep
(10)
ünnepi ételek
(1)
ünnepi_menüsor
(1)
ünnepre
(1)
vanília
(2)
vaníliaöntet
(1)
vaníliarúd
(2)
vargabéles
(1)
vásár
(2)
vegetáriánus
(4)
Velence
(1)
vendéglőkritika
(1)
vendégváró
(5)
vers
(1)
versenyrecept
(1)
Vida Péter
(1)
VKF 39
(1)
VKF 40
(1)
VKF 41
(1)
VKF 44
(1)
VKF 45
(1)
vörös áfonya
(1)
vöröslencse
(1)
Walter Eselböck
(1)
wasabi
(1)
Wiedenthal
(1)
zabaglione
(1)
zöldbab
(1)
zöldcitrom
(2)
zöldség
(1)
zöldségek
(4)
zsemlegombóc
(1)
Zserbó
(1)
Nem szeretem a kocsonyát, de ezt megkóstolnám! Boldog Új Évet! Sok sikert a bloghoz!
VálaszTörlésÉn is így vagyok ezzel. Nem szeretem a kocsonyát, de ezt meg fogom enni. :) A halat nagyon szeretem és a tenger gyümölcseit is.
VálaszTörlés