Hozzávalók:
300 g. tejszín
250 g. étcsokoládé (minimum 70 % kakaótartalmú)
2 teáskanál fahéj
narancslikőr
A tejszínt felmelegítettem, majd felolvasztottam benne a csokoládét. Megszórtam fahéjjal. Narancslikőrrel lehet fűszerezni, nekem nem volt itthon, emiatt mangólikőrt használtam. Tehetünk bele bátran.
A csokoládémasszát beleöntöttem egy őzgerinc formába, melyet előtte fóliával kibéleltem.
Ezután betettem a hűtőbe és állni hagytam. Körülbelül 4 óra kell ahhoz, hogy megszilárduljon.
Mandulával és kakaóporral díszítettem.
A recept a desszert.eu oldalról származik.
Hozzávalók:
- 430 gramm narancshéj
A cukorsziruphoz:
- 500 gramm kristálycukor
- 2 liter víz
A díszítéshez:
- 70 százalékos étcsokoládé
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a narancsot, majd távolítsuk el a héját. Vágjuk fel amilyenre szeretnénk.
A fehér részeket amennyire tudjuk távolítsuk el.
Egy napig áztassuk hideg vízben.
Másnap a vizet forraljuk fel és 6 percig főzzük benne a narancshéjat, majd mossuk le hideg vízzel.
Ezután elkészítjük a cukorszirupot. Mikor forr belerakjuk a héjakat és főzzük, míg üveges nem lesz. Közepes lángon állandóan kevergetve.
Mikor elkészült rácsra tesszük őket.
A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, majd belemártjuk a narancshéjakat.
Amikor megkötött a csokoládé készen is van.
Remek díszítő eleme lehet a karácsonyi süteményestálnak. Én most ajándékba készítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése